Марков | Markov FWSK A/W 15/16

Најавувана со голема мистерија возбуда и ексклузивност, вториот ден од Моден Викенд Скопје е резервиран за Игор Марков и претставувањето на неговата прва колекција. Игор е ученик на Изет Цури, моделар и дизајнер со интернационално реноме.

Екслузивни материјали, одлични кроеви во свечен стил, црвено, црно, бело, сиво и златно беа изборот на Марков за неговиот гламурозен исчекор во модниот свет.

Единствена дамка на впечатокот и сликата од светската мода што проба да ни ја долови Марков беше неучтивото доцнење на почетокот на ревијата.

Заради објективни причини за отсуство, првите денови нашите пријатели од RevoShot го преземаат Skopje Casual зад објективот!

English translation at the end of this post.

IMG_2421 IMG_2435IMG_2448DSC_0488IMG_2477IMG_2482 DSC_0539DSC_0552IMG_2588  IMG_2621  IMG_2625 IMG_2641IMG_2646DSC_0607DSC_0615DSC_0628 DSC_0636  IMG_2728DSC_0661

Announced with great mysterious thrill and exclusivity, the second day of fashion Weekend Skopje was reserved for Igor Markov and the presentation of his first collection. Igor is a mentee of Izet Curi, a internetional designer and craftsman in high couture.

Exclsuive fabricks, great fits in elegant style, red, black, white, gray, and golden were the choices of Markov for his glamourous step in the fashion world.

The only spot on the impression and the couture imaging brought along by Markov was the impolite tardiness at the begining of the show.

Because of objective reasons for absense, the first days our friends from RevoShot take over Skopje Casual behind the camera!

Facebook CommentYou may also like