Карпош, црно & риги | Karposh, black & stripes

Уште од факултетските денови, Карпош ми е населба – мелем за срце. Секоја зграда има свое паркче, а секоја клупа има своја приказна. Баш затоа се радувавме што после долго време можевме да се сликаме тука (ок, не бевме до толку радосни како Ива :)).

Во првите пролетни денови во текот на денот доволно е да се облече кожна јакна (иако за навечер ќе се подзамислиме), кожните шпански чевли купени со многу радост и блуза (+ случајно или не и чорапи) на риги, зачинето со ланчето од Фигура кое го добивме на подарок за нашиот квадратест роденден. Да не бевме „дотерани” за настан, веројатно истата комбинација ќе одеше со патики… ама имаме време и за нив :)

Часовникот е од Michael Kors кој од неодамна може да го најдете во my:time.

English translation at the end of the post.

DSC_1289-EditDSC_1287 DSC_1285-EditDSC_1281 DSC_1345

Since my university days, Karposh is the neighborhood that grows on my heart. Every building has a small park, and every bench has its own story. We were happy that after a long time we happened to take some photos around here (ok, we weren’t as happy as Iva :)).

During the first spring days, during the day it’s enough to put on a leather jacked (even though we should think twice for the nights), the leather Spanish shoes bought with loads of joy, and a blouse (+ accidentally or not – the socks too) on stripes, spiced up with the necklace by Figura which we got as a present for our square-ish birthday. If we weren’t “dressed up” for an event, I would probably wear the same thing with a pair of sneakers… but we still have time for wearing them :)

The watch is Michael Kors that could be found recently at my:time.

Sandra

Facebook CommentYou may also like