Слоеви за на пат | Layers for the trip

Што кога треба да патувате и за 5 дена времето се менува од 3 степени минимална до 20 степени максимална температура? Се разбира дека – СЛОЕВИ!

Парка јакна на која ѝ се вади дебелата постава, капче за кога дува, марама, фармерки, маички, една тенка и една дебела блуза, високи чорапи, едни чевли за на дожд и едни патики. И нормално, за во Швајцарија ви треба саатче за набрзинка да видите дека возот ви трга за точно 6 минути…

Еден пост за пакување веќе имаме тука, а уфрливме и уште неколку сликички од патувањето за уживање ;)

Часовник: Fossil ES3793 JACQUELINE кој може да го најдете во my:time.

English translation at the end of the post.

DSC_2266-Edit DSC_2433-Edit DSC_2436-Edit  DSC_2500 DSC_2609-Edit

DSC_2689 DSC_2239

 

What if you have to travel and in 5 days the weather changes from 3C to 20C? LAYERS, of course!

A parka jacket with removable lining, a beanie for the windy moments, a scarf, jeans, t-shirts, a thin and a thick blouse, knee-high socks, one pair of shoes for the rain and one pair of sneakers. And of course, for Switzerland you need a watch so you can glimpse that your train leaves in exactly 6 minutes…

We already have a post for packing here, and we threw in some extra photos from the trip to enjoy ;)

Watch: Fossil ES3793 JACQUELINE found in my:time.

Sandra

Facebook CommentYou may also like