FWSK 01.04.2013: Никола Ефтимов | Nikola Eftimov

На 1 април, без априлили, отпочна Fashion Weekend Skopje 2013. Првото официјално авторско претставување беше перформансот на Никола Ефтимов и неговата асистентка Александра Јовановска. Ефтимов е познат по освојување на наградата за дизајн на Кока кола во 2005 и неговото професорување на повеќето од модните едукациски програми во Македонија.

Ние, 3 блогерки за лежерната мода научивме дека: бујни коси носат женственост, рачно боени чевли се шизички, микс на принтови и бои е секогаш интересен и мешањето на театар во миксот на модната презентација создава интересна глетка. Уживајте во фотографиите од перформансот и изложбата „Ретроспекива на модата во поранешна Југославија и Македонија 1983 – 2013“ и пишете ни ваши впечатоци во коментар.

English translation at the end of this post.


image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

The first of April, no joke, was the start of Fashion Weekend Skopje 2013. The first official author presentation was a performance by Nikola Eftimov and his assistant Aleksandra Jovanovska. Eftimov is known by winning the design award for the Coca Colla challenge in 2005 and his tenure at multiple fashion education programmes in Macedonia.

3 casual style bloggers learned that: big hair boosts femininity, hand painted shoes are cool, mix of prints and colors is always interesting and the mix of theatre in the presentation makes for a great viewing experience. Enjoy the photos from the performance, as well as the exhibition which opened this years Fashion weekend “Fashion retrospective form ex Yugoslavia and Macedonia 1983 – 2013” and leave us  your comments below.

Facebook CommentYou may also like