Елена Спасовска | Elena Spasovska @ FWSK SS '14

Колекцијата „Спектакл“ на Елена Спасовска е уште една колекција која ни остави голем впечаток од деветтото издание на Fashion Weekend Skopje.

„Спектакл“ беше претставена во форма на моден перформанс, надополнет со танцова точка. Колекцијата се состоеше од широки панталони, долги кошули, деформирани парчиња облека, кои според Елена го прикажуваат урбано извртување и зголемените форми. Имаше многу игра со форми и текстури, комбинации на шари и материјали. Наш фаворит беше оваа комбинација:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Facebook CommentYou may also like