Ирина Тошева | Irina Tosheva FWSK AW 2013/2014

Веројатно најнајавуваната колекција на овогодинешниот FWSK на македонските модни блогови беше “Memento Mori” на Ирина Тошева. Очекувањата беа големи, и секако се потврди и оправдани. Познатиот разигран сензибилитет на Ирина беше присутен и покрај тоа што во “Memento Mori” видовме многу повеќе панк.

image

„Направи ли нешто значајно денес?“ запрашува Ирина во најавата за оваа колекција. Комбинацијата на костурски глави и розова боја, бунди и мини сукњи, класични фустани со панк фризура, креираше интересен контраст кој во едно ги спојуваше разиграното, детското, со опасното, смртта.
Наш фаворит: Кусите разиграни сукњички во комбинација со розови кошули и маички.

English translation at the end of this post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

“Memento Mori” was probably the most anticipated collection for this weeks FWSK by the Macedonian style bloggers. The expectations were high, and of course the collection did them justice. Irina’s recognizable playful touch could be seen in this collection, even though it was much more punk than the last one.

“Did you do something meaningful today?” Irina asks in her preview of this collection. The combinations of skeleton heads and pink, fake fur coats and mini skirts, classical dresses and punk hairdo’s created an interesting contrast which combined the youthful and playful with the dangerous, with death.

Our favorite: The short black skirts combined with pink shirts and blouses.

Facebook Comment



You may also like