Моден викенд со најава за новата сезона | FWSK S/S 2014 announcement

Кај нас како допрва да почнува зимата, а Моден викенд Скопје веќе ја најави претстојната сезона за пролет-лето 2014 година.

Во неколкуте фотографии од процесот на подготвување на промотивните материјали, откриваме дека темата ќе си поигрува со спојот на природата со технологијата, доловени преку смели креации со големи впечатливи „3D“ принтови во силни бои.

Деветтиот Моден Викенд Скопје ќе се одржи од 1 до 6 април, а најновите колекции на нашите македонски дизајнери ќе ги видиме на различни локации низ Скопје.

Продуцент: Светлана Богова Јовановска
Фотографија: Ани и Дими
Шминка: Cosmo во соработка со Зоран Шурбевски
Фризура : Rolland во соработка со фризерско студио Бубе Студио Ин
Модел : Валентина Куновска (модна агенција Подиум)
Кастинг директор: Ирина Илиевска
Кастинг асистент: Виктор Цветановски

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

It seems as if winter is just beginning around here, but Fashion Weekend Skopje is already getting ready for the spring-summer 2014 season.

From the few photos from the preparations, we can see that the link between nature and technology will be in focus this season, centering around bold creations with large distinctive “3D” prints in bright colors.

The ninth Fashion Weekend Skopje will take place from 1st to 6th April, and the locations are yet to be announced.

Producer: Svetlana Bogova Jovanovska

Photography: Ani i Dimi

Makeup: Cosmo with Zoran Shurbevski

Hair: Rolland with Bube Studio In

Model: Valentina Kunovska (agency: Podium)

Casting Director: Irina Ilievska

Casting Assistant: Viktor Cvetanovski

Facebook CommentYou may also like