Search results

43 results found.

Ексклузивно претставување: Bastet Noir | Exclusive preview: Bastet Noir

Која страница е првата што ја вклучувате кога разгледувате облека, планирате комбинации и барате инспирација? Пинтерест, Skopje Casual, Refinery 29?

Што велите за можноста да  видите и македонски дизајнери достапни на овој начин? Новата модна онлајн дестинација која ќе ја понуди македонската мода преку вашиот компјутер се вика Bastet Noir. Бастет е божица прикажана во египетската митологија како жестока мачка или жена со глава на мачка. Таа ги отелотворува елеганцијата и силниот дух на жените. Ноар значи црно на француски јазик. Црните мачки биле доста почитувани во стар Египет, па затоа и биле резервирани само за најбогатите и најмоќните луѓе, поради тоа што најчесто се верувало дека тие носат просперитет и богатство на нивните сопственици.  Тимот зад Bastet Noir верува  дека секоја жена носи по една црна мачка во себе.

Трите дизајнери кои учевствуваат во овој проект се Ивана Кнез, Ирина Тошева и Маја Кикириткова.Освен разгледување и инспирирање, Bastet Noir ќе отиде еден чекор понатаму, ќе овозможи директно купување преку нивната веб страница.

Денес, на Skopje Casual имате ексклузивно претставување на идејното решение за ова веб страница и тоа делот со дизајнери, продукти и инцијалната страница.

До официјалното лансирање во мај останете во контакт преку:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bastet-Noir/492720374123237 
Twitter: https://twitter.com/Bastet_Noir
Pintrest: http://pinterest.com/bastetnoir/

English translation at the end of this post.

Повеќе | More >