FWSK 05.04.2013 Мила и Тијана Поповиќ | Mila i Tijana Popovic

Колекцијата „After Colors“ на Новосадски дизајнерки Тијана и Мила Поповиќ  ја затвори четвртата вечер на овогодинешниот Skopje Fashion Weekend. Дизајнерките кои веќе имаат изложувано во Лондон, Барселона, Рим, Амстердам, Валенсија, во своите колекции се застапуваат за еко дизајн, а воедно и се коосновачи на првата недела на еко-дизајн во Европа, RE/8 Design Park.

На вчерашната ревија доминираа тешки материјали – кожа, метал, гума, пластика, сето тоа рециклирано и склопено во навистина моќни дизајни. Ви се допаѓаат?

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

“After Colors”, the collection by designers Tijana and Mila Popovic from Novi Sad, closed the fourth day of this years Skopje Fashion Weekend. The designers whose work has already been shown in London, Barcelona, Rome, Amsterdam and Valencia, use eco-design in each of their collections, and are the founders of the first eco-design fashion week in Europe, RE/8 Design Park.

Heavy materials dominated yesterdays show – leather, metal, rubber, plastic, recycled and combined into very powerful designs. Do you like it?

Facebook CommentYou may also like