Поздрав од Виена! | Greetings from Vienna!

Праќам топол поздрав од студената, дождлива, предбожиќно-дотерана Виена!

Ова му е прво покажување на часовникот од Daniel Wellington, па рано сабајлечки отидовме до шарениот блок згради Hundertwasserhaus (кој го изговори, 5ка!). Многу сакам да комбинирам сиво со кафено, па кафеното ремче тамам легна на комбинација од сив твид, црвено-црно каро, кошула на риги, драга бела кожна алка и париска беретка :)

Патем да ве потсетам дека до 31-ви може да си нарачате некој од моделите од DW со 15% попуст на нивниот веб сајт www.danielwellington.com со внесување на специјалниот код „holiday-skopjecasual“!

Мене веќе ме фати предновогодишната еуфорија од накитени елки, продавници и улици, вкусни медењаци со топол пунч на отворени тезги на главниот плоштад… се враќам дома и се фрлам на работа – да китам елка! :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

Sending warm greetings from the cold, rainy, pre-Christmas all-dressed-up Vienna!

This is the first time I show off the watch by Daniel Wellington, so in the early morning we went to the colorful block of buildings Hundertwasserhaus (not so easy to pronounce, huh?). I love to mix and match grey with brown, so the brown leather strap went quite well with the grey tweed, red and black plaid, striped shirt, a dear white leather bracelet and a Parisian beret :)

Let me remind you that until the 31st of December you can order one of the DW models with 15% discount by ordering at their website www.danielwellington.com with the special code „holiday-skopjecasual“!

I’m already in the Christmas mood with all these decorated Christmas trees, shops and streets, delicious gingerbread cookies and hot orange punch at the main square open markets… I’m going back home and get to work – to decorate our Christmas tree! :)

Facebook CommentYou may also like