Почеток на FWSK A/W 15/16 со “Свадбени приказни” | Start of FWSK A/W 15/16 with “Wedding Stories”

Ладно време, свежо испеглани комбинации на закачалка, маскара, батерии на телефоните и апаратите, бараме инспирација на пистите, спремни сме за дванаесетото издание на Fashion Weekend Skopje!

Оваа година темата е културно наследнство, а отворањето почна од најмладите: изложба на студентите од ЕУРМ, поддржани од Британски Совет под метрорство на доц. м-р. Гордана Вренцоска. Насловот на изложбата е “Свадбени приказни”, обработува наши мотиви од културното наследство, обработени модерно, а изложени со делови од поставките на Музеј на Македонија во традиционален стил.Одличен младешки почеток, честитки на сите! Со нетрпение очекуваме да почне нов ревијален ден :)

Заради објективни причини за отсуство, првите денови нашите пријатели од RevoShot го преземаат Skopje Casual зад објективот!

 

English translation at the end of this post.

IMG_2294 IMG_2270 DSC_0347 IMG_2299 DSC_0397 IMG_2291 IMG_2292 IMG_2331 IMG_2322

Facebook CommentYou may also like