Втора модно блогерска средба! Време беше :) | Second fashion bloggers meetup! It was about time :)

Пред скоро три години во еден студен декемвриски ден организиравме еден од нашите до ден денес омилени кежуал настани – првата модно блогерска средба. Од тогаш помина навистина многу време, се јавија многу блогови, се направија многу соработки и што ни е најмило, модното блогерство во Македонија си дојде на едно убаво, значајно место во македонската блогосфера.

Веќе некое време ја чувствуваме потребата за нова средба од повеќе причини – сакаме да се видиме со девојките (да, за жал момците скоро и да ги нема :( на едно место, да се запознаеме со оние кои досега не сме имале можност да се сретнеме, да поразговараме за нашите искуства, да се изнасликаме и изнажуркаме :)

Токму затоа, се одлучивме оваа недела со старт во 13ч да ја организираме нашата втора модно блогерска средба :) Јејјеееее, време беше! :) Имаме изговор за убава дружба, за многу фотки и можност за соработка со нашите драги my:time за која ќе ви раскажеме повеќе на лице место :) Ни подготвија нешто мнооогу интересно, веруваме дека ќе ви се допадне :)

Ги молиме сите блогерки кои сакаат да се дружиме оваа недела да ни пратат свои контакт информации и линк до блогот на team@skopjecasual.mk најдоцна до петок (06.11) во 17ч. За сите кои се уште немате моден блог, ветуваме многу фотки! :)

English translation at the end of the post.

Втора блогерска дружба постер-01

Almost three years ago, one very cold December day we organized one of our all time favorite casual events – the first fashion bloggers meetup in Macedonia. It’s been a while since then and a lot has changed, plenty of new blogs, new collaborations, and what is most important to us, fashion blogging got it’s well deserved place in the Macedonian blogosphere.

For a while now we felt the need for a new meetup for many reasons – we wanted to see all the girls in one place (yes, unfortunately almost no male bloggers :(, meet the new bloggers, share our experiences, take a bunch of photos and have a great time :)

That is why, we decided to organize our second fashion bloggers meetup this Sunday at 1pm :) Yeeeei, it was about time! :) We have a great excuse to spend some time together, take a loooot of photos, and one extra treat – an opportunity for collaboration with our dear my:time :) They’ve prepared something really cool, and we’re sure you’ll love it :)

So, for all our fashion bloggers out there, please RSVP with your contact info and blog link at team@skopjecasual.mk latest by Friday (06 November) at 5pm. For all of you who (still) don’t have a fashion blog, we promise we’ll make sure to have a loooot of photos :)

Facebook CommentYou may also like