Јована Филиповиќ | Jovana Filipovic FWSK S/S 2017

Петнаесеттото издание на Моден Викенд Скопје го отвори една од нашите омилени дизајнерки, Јована Филиповиќ. Очекувањата беа големи, а колекцијата пролет – лето 2017 комплетно ги оправда :) Со доминантната бела боја, нежни розови и тиркизни тонови (баш во нашите бои! :), колекцијата на Јована чиј главен мотив беше водата не инспирираше и ни направи многу тешко да се одлучиме кое парче би го одбрале кога би сакале малку да се дотераме :)

Погледнете ги фотките и најдете го вашиот фаворит подолу.

English translation at the end of the post.

The fifteenth edition of Fashion Weekend Skopje was opened by one of our favorite designers, Jovana Filipovic. The expectations were high, and her spring-summer 2017 collection totally justified them. :) With dominant white, and subtle pink and turquoise (our colors!), Jovanas collection whose main motive was water, inspired us, and made it really hard for us to pick which piece is our favorite :)

Which one did you like the most?

Facebook CommentYou may also like