Celebrate Life – Exhibition 1

Минатиот четврток присуствувавме на супер лежерен настан со уште посупер тема. Изложбата “Celebrate Life” за која главен виновник е нашиот драг блого-пријател Ind.o.g, на едно место собра еден куп одлични македонски дизајнери кои имаа за цел да креираат постери на тема славење на животот!

Сѐ започна со маичките на истата тема кои Горан ги креираше изминатото лето, а за најпозитивниот коментар заедно ѝ доделивме една маичка на Кики. За зимската сезона тој креираше нови интересни дизајни кои овој пат ги аплицираше на штосни блузони.

За да ви ги доловиме позитивната енергија и супер атмосфера едноставно не ни беше доволно да објавиме само фотографии, па така, на наше гооолемо гооолемо задоволство го имаме првото Skopje Casual видео :)

Уживајте и не заборавајте, Celebrate Life! ;)

English translation at the end of the post

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Last Thursday we attended one great casual event with an even greater theme. The exhibition “Celebrate Life” (and the main responsible for it is our dear blog friend Indog) gathered some of the best Macedonian designers with one same goal – create posters on the topic of celebrating life!

It all started with the t-shirts on the same topic that Goran created the past summer, and for the most positive comment we gave away one t-shirt to Kiki. For the winter season he also created new and interesting designs that this time he applied to cool sweatshirts.

It was very tough to transfer the positive energy and great atmosphere only through photos, therefore, we are very very happy to present the first official Skopje Casual video :)

Enjoy, and don’t forget to Celebrate Life! ;)

Facebook CommentYou may also like