Лидија Георгиева | Lidiya Georgieva @ FWSK SS '14

Од Lidiya Georgieva очекувавме нешто поинакво од претставеното во првите четири дена на Fashion Weekend Skopje, тоа и го добивме.

Ревијата беше отворена со танцова точка, која потоа продолжи со претставување на колекцијата “The Touch”. Колекцијата имаше за цел да ни претстави комбинација на делата од почетоците на Lidiya во нов дух. Видовме многу крупни принтови, чипка, везови, доминантна црна боја или накусо, многу рокенрол и сексипил во едно.

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

We expected something unusual from Lidiya Georgieva, and that is exactly what we got, an expression and tone that were not presented on any of the other shows on Fashion Weekend Skopje.

The runway show was opened with a dance act, which then continued on to presentation of the collection named “The Touch”. The collection presented a combination of Lidyia’s work from the beginnings, with a new, more modern touch. We saw many large prints, lace, bining, dominant black color, or in short, plenty of rock’n’roll and sex-appeal in one.

Facebook CommentYou may also like