Ноќ на Јована Филиповиќ | Jovana Filipovic's night

Вчера го имавме задоволството да уживаме во отворањето на новото студио на Јована Филиповиќ како и официјалната промоција на нејзината најнова колекција.

Како што очекувавме (а имавме вииисоки очекувања :) не можевме да се одлучиме кој модел повеќе ни се допаѓа :)

Длабоки “V” отвори, бисери во комбинација со синџирчиња, нестандардни комбинации на материјали…Елегантно, женствено, едноставно преубаво. Навистина уживавме во вчерашниот настан а се надеваме дека ќе успееме да ви пренесеме барем мал дел од тоа чувство додека ги прелистувате фотките :)

Студиото се наоѓа во зграда веднаш до Песталоци од страната на центар, на адреса „Коста Шахов“ бр. 14, стан бр. 33 на 6-ти кат.

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Yesterday we had the pleasure of attending the opening of Jovana Filipovic’s new studio and the official promotion of her new collection.

As we expected (and our expectations were pretty high :) we couldn’t decide which piece we liked the best :)

Deep “V” cuts, pearls combined with chains, interesting combinations of different materials…Elegant, feminine, simply beautiful. We really enjoyed yesterdays event, we hope we can share at least a bit of that energy with you while you browse through the photos :)

Facebook CommentYou may also like