Росица Мршиќ | Rosica Mrsik AW 14/15 @ FWSK

За завршницата на Моден Викенд Скопје ни беше ветено големо изненадување – тоа и го добивме :) Мистериозната локација за најновата ревија на Росица Мршиќ која до утрово не беше објавена, е всушност насекаде околу нас. Во нашите мобилни, таблети, лаптопи, новата колекција на Росица во видео верзија нè чека на нејзиниот веб сајт http://www.rosica-mrsik.com/ :)

Колекцијата инспирирана од генијалната Tamara de Lempicka ги спојува на едно место уметноста и модата, колоритните модели направени под влијание на арт деко стилот ни прават во исто време да посакаме да ги носиме, но и да им се восхитуваме на убавата изработка :)

Земете си кафенце, сместете се убаво во омилената фотелја (или на работно биро) и уживајте си лежерно во одличната ревија :)

English translation at the end of the post.

фото: Ани и Дими

photos: Ani & Dimi

image

image

image

image

We were promised a big surprise for the closing of Fashion Weekend Skopje, and that’s exactly what we got :) The mysterious location for the newest collection by Rosica Mrsic wasn’t announced till this morning. Just a few moments ago we realized that her latest collection can be seen everywhere around us. On our mobile phones, tablets, lap tops, the latest collection by Rosica can be seen on her website in video format :)

The collection inspired by the genius Tamara de Lempicka connects fashion and art in one place, the colorful pieces influenced by Art Deco made us wish we could wear them but at the same time admire their beauty :)

Take a cup of coffee, get your favorite chair (or work desk :) and enjoy casually in the great show :)

Facebook CommentYou may also like