Олгица Ѓоргиева | Olgica Gjorgieva @ FWSK SS15

Крајот на единаесеттото издание на Fashion Weekend Skopje го одбележа модниот перформанс на Олгица Ѓоргиева во соработка со Прима Данза.
Од Снежана и Пепелашка, до Frozen и Maleficent, беше вистинско уживање да се проследи перформансот во кој од модел до модел бевме оставени да погодуваме за која бајка се работи :)

Иако малку посвечени од тоа што сме навикнати, многу нежни и женствени, фустаните танцуваа на сцената заедно со манекенките :) Одберете ја вашата бајка од фотографиите подолу, или кликнете тука: https://instagram.com/skopjecasual/ за да го погледнете перформансот во движење :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

The end of the eleventh edition of Fashion Weekend Skopje was marked by the performance by Olgica Gjorgieva supported by Prima Danza. From Snow white and Cinderella, to Frozen and Maleficient, we loved the performance that got us guessing which fairy tale is next :)

Even though a bit more fancy from what we’re used to, very gentle and feminine, the dresses danced on the stage together with the models :) Chose your fairy tale from the photos below, or click here: https://instagram.com/skopjecasual/ to see the performance in movement :)

Facebook CommentYou may also like