Никола Петровски | Nikola Petrovski FWSK AW 2013/2014

Во средината на модната есен во Скопје, Никола Петровски ни принесе цветови пред очи и шаренило на пистата. Машките и женските модели беа внимателно избрани да прилегаат во пар, а  цветовите во различни бои и форми беа во контраст со темни бои: црна или мастилно сина. Ова е единствената колекција која беше презентирана за пролет лето 2014. Омилената комбинација за нас: краткок бел фустан во големи цветови.

English translation at the end of this post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

In the middle of the fashion fall in Skopje, Nikola Petrovski brought us flowers and colour on the runway. The male and female pieces were carefully designed to suit in a pair, and the flowers in different colors and shapes were contrasted with dark colors: black and ink blue. This is the only presentation that is due for spring summer 2014. Our favorite combination is the short white dress in big florals.

Facebook CommentYou may also like