Марјана Рујаноска | Marjana Rujanoska FSWK AW 2013/2014

Оваа линија нѐ враќа во времето: “Back to forties” е името на колекцијата на младата дизајнерка Марјана Рујаноска. Во боите на црна, бела и темно виолетова, моделите нѐ прошетаа низ модата на друго време преку неколку клучни парчиња: црното машко одело, женствената бела кошула со богат приврзок, светкав секси виолетов фустан, црна проѕирна кошула, бел капут и долги фустани за филмски ѕвезди.

English translation at the end of this post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

This line brings us back to time: “Back to forties” is the name of the collection of the young designer Marjana Rujanoska. In the colors of black, white and dark purple, the models walked us through the fashion of another era via a few key pieces: black mеn’s suit, the feminine white shirt accessorized with a rich pendant, sexy purple mini dress, а black see-through shirt, a white coat and long movie star dresses.

Facebook CommentYou may also like