Search results

43 results found.

Ирина Тошева поддржана од my:time | Irina Tosheva supported by my:time @ FWSK SS15

Многу е тешко да почнеме да пишуваме текст за колекција на Ирина Тошева без да се повториме со нешто што досега не сме го кажале. Иринче веќе не научи да очекуваме младешки и забавни дизајни, многу креативност и свежина на пистата, па очекувањата секогаш се големи :)

Вчера го имавме задоволството да ја погледнеме нејзината најнова колекција насловена Enchalon. Името на колекцијата потекнува од стариот назив на градот Струга, а тоа навистина се отслика и на колекцијата. Комбинациите на бои кои можат да се видат само во прелевањето на Дрим и Охридско Езеро, беа совршено доловени во фустаните, маичките и панталоните на новата колекција на Ирина. Enchalon наскоро ќе биде презентиранa и на модната недела во Љубљана, каде Ирина ќе биде прв македонски дизајнер кој учествувал на оваа модна недела.

Уживајте во фотките :)
п.с. Ѕирнете дел од подоготовките за ревијата тука: http://skopjecasual.mk/post/115564467215/my-time-backstage-with

English translation at the end of the post.

image

Повеќе | More >