Оливера Штакоска | Olivera Shtakoska AW 14/15 @ FWSK

Оливера Штакоска во нејзиниот препознатлив стил донесе мнооогу топлина на пистата на четвртиот ден на Fashion Weekend. Нејзината „Волнена приказна“ ни даде една поинаква, но сепак конзистентна слика со дебитантската колекција на Моден Викенд која ја погледнавме во април.

На сцената прошетаа повеќе од 20 модели, со интересни додатоци како долги волнени шалови, интересни торби, плетени цветови за во коса и преубави чизмички.

Наши фаворити – целата комбинација на петтата фотка и кафената сукња со карирани елементи искомбинирана со ролка во вино-боја и необичен „ѓердан“… вклучувајќи ја и необичната фризура :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Olivera Shtakoska brought tons of warmth on the runway on the fourth day of Fashion Weekend. Her “Woven story” gave us a different, but still consistent image with her debut collection which we had the chance to see in April.

We saw more than 20 pieces, with interesting accessories like long woven scarfs, interesting bags, knitted flowers as hair pieces and beautiful boots.

Our favorites – the whole outfit from the fifth photo and the brown skirt with plaid details matched with burgundy turtleneck with an unusual “necklace”… including the unusual hair :)

Facebook CommentYou may also like