Инес Шабан | Ines Shaban AW 14/15 @ FWSK

И повторно, риги!

Инес Шабан оваа година за прв пат настапи на Моден Викенд Скопје, успевајќи со својата колекција да ја освои публиката во Porsche.

Широки панталони во риги, долги здолништа и големи “V” отвори, Инес им даде еден поинаков допир на ригите кои стандардно сме навикнати да ги гледаме во лежерна варијанта.

Наш фаворит, фустанчето на риги со црвен долен дел :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

And again, stripes!

Ines Shaban had her first appearance on Fashion Weekend Skopje, and quickly manged to win over the audience at Porsche.

Big striped pants, long skirts, “V” necks, Ines gave a different touch to the stripes which we can usually see in casual combinations.

Our favorite, the striped dress with red bottom :)

Facebook CommentYou may also like