Search results

149 results found.

Јована Филиповиќ | Jovana Filipovic FWSK A/W 15/16

Вториот официјален ревијален дел на Моден Викенд Скопје го отвори смелата и фасцинантна колекција на Јована Филиповиќ.

Ревијата започна со неколку парчиња во снег бела боја, па се воведе крем светкава наметка, проследени од неколку класични црни парчиња, и понатаму игра со црно бело, ракав и корсет, костим и фустан, преклоп и целосност. Целото откривање на колекцијата имаше вовед, средина и кулминација во една целосна приказна која се чини ѝ се допадна и ја воодушеви целата публика. Се чини дека успешноста на визијата на Филиповиќ е дека секој може да се замисли во моделите кои се полни истовремено со елеганција и смелост.

English translaiton at the end of this post.

Повеќе | More >